Contoh 50 Soal Bahasa Ingris dan kunci Jawaban

Chose the best answer
One day, Jane was caught in the rain.When she reached home, she started sneezing. Soon, Jane was down with a cold
The next morning, jane`s mother took her to the doctor. The doctor said that jane had flu and he gave her some medicine. He also advised jane to drink more water and take a good rest.
When jane reached home, she went straight to bed. She slept till lunch time. Her mother carried her meal to her bedroom. She also brought jane her medicine. After eating,Jane went back to sleep.
When jane woke up for dinner, she left much better. Her best friend called to find out how she was. She also told jane briefly what the teacher had taught that day.
They next day,Jane had recovered. She missed her friends and was glad to go back to school again

1. Why did jane catch a cold? Because the…….
A. caught it from her friends
B. drank too much ice
C. did not wear a raincoat
D. was caught in the rain

Jawaban : D

2. What did her mother do to find out that her daughter had caught a cold?
A. She gave her some water
B. She asked her to go bed
C. she took her to the doctor
D. she gave her some medicine

Jawaban : C

3. What did the doctor suggest she do?
A. Not get caught in the rain
B. To take enough naps
C. To be careful
D. To drink more water and take good rest

Jawaban : D

4. What did jane do after arriving home?
A. She went to bed
B. She had lunch
C. She ate a meal
D. D. She drank a glass of water

Jawaban : A

5. Did her friends come to see jane?
A. Yes, she did
B. Yes, they did
C. No, she did not
D. D. No, they did not

Jawaban : D

6. For how long did jane have the cold? For……
A. One day
B. Two days
C. three day
D. D. four days

Jawaban : B

7. “When jane reached home she want straight to bed.” {paragraph 3}
What is the synonym of the italicized word?
A. Crooked
B. Directl
C. Strong
D. Easy

Jawaban : B

8. “The next day, Jane had recorved”
What is the opposite meaning of the italicized words?
A. Hat got sick
B. Got well
C. Had got better
D. Had found

Jawaban : A

9. It was a sunny Sunday morning. Iwan and his family were going to visit. Sea world in Jakarta. After breakfast, the whole family took a buss to ancol. When did iwan and his family visit sea world?
A. Before taking breakfast
B. Early Sunday afternoon
C. took a bus to ancol
D. on a sunny Sunday morning

Jawaban : D

10. X: what`s the weather been like recently?
Y: It is very ….. I could not sleep last night
A. Hot
B. Windy
C. Icy
D. foggy

Jawaban : A

11. Anita lee:how many seasons does Indonesia have?
Badjuri:there are two. They are ……
A. Summer and winter
B. Hot and spring
C. Wet and dry
D. D. Wet and summer

Jawaban : C

12. X: in Indonesia what season is august in?
Y: it is ….. season
A. Spring
B. Rainy
C. Winter
D. dry

Jawaban : D

13. X: what happens in the spring?
Y: ….
A. The leaves turn yellow
B. The grass turns green
C. the leaves fall from the tress
D. there`s a lot of snow

Jawaban : B

14. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is very contagious. Many people catch ….., especially in asia
A. cough
B. flu
C. the disease
D. ill

Jawaban : C

15. A: why were you absent yesterday?
B: I had a very bad …
A: I am sorry to hear that. Have you taken an aspirin?
B: yes I have
A. Sore throat
B. Backache
C. Headache
D. toothache

Jawaban : C

16. X: what do you do in the afternoon?
Y: I … the plants in the afternoon
A. Water
B. To water
C. watered
D. watering

Jawaban : A

17. Very AFI has a beautiful voice. He was become very … among teenangers in the country
A. Famous
B. Bad
C. Handsome
D. interesting

Jawaban : A

18. Rendra: what will you do next Sunday morning?
Yudi: i`ll dive in the sea
Rendra: what do you need?
A. Fishing road
B. Surf board
C. aqua lung
D. cap

Jawaban : C

19. Ron: the weather is fine, isn`t it?
Sus: yes, is it
Ron: let`s go to the national park
Sus: when?
Ron: ….
A. Last week
B. Yesterday
C. since two days ago
D. right now

Jawaban : D

20. In kuta beache, many tourist … the beace. They like it very much
A. Massage
B. Lie on
C. Wind-surf
D. Skate board

Jawaban : C

21. Bram: thanks for reminding me about the homework
Joe: …
A. Be friendly
B. Keep your promise
C. never mind
D. all right

Jawaban : A

22. You want to write a birthday card. These are things you have to remember except ….
A. Day, date
B. Your name
C. addres, presents
D. time, place

Jawaban : C

23. Most teenagers like to commemorate valentine`s day in …
A. December
B. January
C. Februari
D. April

Jawaban : C

24. Your friend won the singing contest. What should you say to him /her?
A. Have a nice day
B. Be a good singer
C. Congratulations
D. be careful

Jawaban : C

25. Your friend`s grandfather passed away last week. What should you say?
A. Congratulations
B. I hope he will get better son
C. good luck
D. I am very sory to hear that

Jawaban : D

26. Norma: would you like to go to the movies tonight?
July: …. What is it about?
A. Thanks
B. Sure
C. never mind
D. don`t mention it

Jawaban : B

27. X: …
Y: oh I broke it while I was playing guitar.
A. Did you brake the vase?
B. Why did you break the vase?
C. What happened to thye vase?
D. What did you break the vase for?

Jawaban : C

28. … is a stamp put on a passport permitting the owner to visit or leave the country.
A. Visa
B. Passport
C. Identity card
D. Certificate

Jawaban : C

29. These are the things we find at the station except …
A. Platform
B. Ticket office
C. Cabin
D. Luggage rack

Jawaban : D

30. A life boat is emergency equipment that is used for passengers in a …
A. Ship
B. Plane
C. Bus
D. train

Jawaban : A

31. What do we call a pleace to put bags or luggage in atrain?
A. Platform
B. Sleeper
C. Luggage rack
D. Loud speaker

Jawaban : C

32. X: there are many people in the waiting room
Y: everyone is waiting for the plane, …?
X: yes all of them will have a trip
A. Isn`t it
B. Aren`t they
C. doesn`t
D. isn`t he

Jawaban : A

33. If you want to go traveling. Don’t forget to bring your camera for …
A. Taking picture
B. Making photographs
C. drawing picture
D. getting films

Jawaban : A

34. This is a flower that lives in water.
A. Jasmine
B. Tulip
C. Orchid
D. Edelweiss

Jawaban : B

35. People say that this flower is the symbol of love. It is the …
A. Jasmine
B. Orchid
C. Rose
D. Sunflower

Jawaban : C

36. The part of tree that functions to supply water to the other parts of the plant is …
A. Leaves
B. Stem
C. Root
D. branch

Jawaban : C

37. These are the functions of the roots except …
A. To absorb water
B. To absorb soil
C. To hold the tree
D. To anchor the tree in the soil

Jawaban : B

38. In the rainy season the farmers do not neet to … the plants
A. Grow
B. Cut
C. Spray
D. Water

Jawaban : D

39. The lions in that circus are not dangerous. They are …
A. Sparse
B. Tame
C. Extinct
D. Wild

Jawaban : B

40. We … protect our forest to avoid evtinction.
A. Can
B. Will
C. Must
D. May

Jawaban : C

41. X: … I pick the flower in the garden?
Y: certainly
A. Will
B. Should
C. Must
D. May

Jawaban : D

42. I don’t want the woodcutters to cut down the trees … for it can cause flood
A. Regulary
B. Responsibly
C. Easily
D. wildy

Jawaban : D

43. The teacher: … have came to late
Student: I forgot to bring the English book so I went home to get it
A. What for
B. Why
C. How soon
D. What

Jawaban : B

44. Rama: …
Fitra: yes, please
A. Do you see my glasses?
B. Whould you like some more tea?
C. May I borrow your novel?
D. Can you tell me the way to the post office?

Jawaban : B

45. These are the steps of a journey by a plane. But the are not in the correct order. Arrange them.
1. Chek in 3. Book a seat
2. Get on a plane 4. Buy a ticket
A. 2-4-1-3
B. 3-4-1-3
C. 1-4-3-2
D. 3-1-4-2

Jawaban : B

Lions are carnivores. They eat meat only by hunting. They do the hunting individually or in groups. When the prey is small and weak they do the hunting individually. But when it is large and strong they need to hunt in groups. Female lions do the hunting while the males take the meat from them.

46. Lions are carnivore because …
A. They hunt a prey
B. They hunt in groups
C. they only eat meat
D. they hunt a small or lage prey

Jawaban : C

47. Lions do the hunting in groups when …
A. They prey is large and strong
B. They prey is large and weak
C. They prey is small and weak
D. They prey large and strong

Jawaban : A

48. Only female lions do the hunting means…
a. The male lions do hunting for the female
b. The female lions do hunting by themselves
c. The male lions do hunting by themselves
d. The female lions just take the meat from the male lions

Jawaban : B

49. way kambas is the name of the national park that special for …
A. Komodos
B. Lions
C. Elephants
D. rhinoceroses

Jawaban : D

50. The animals live in two terrains, water and lans
A. Foxes
B. Frogs
C. Fish
D. Whales

Jawaban : B

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *