Contoh Soal Dialoag Activity Kelas 10 Beserta Jawaban


Berikut adalah contoh soal text dialog activity kelas 10 beserta soal latihan dan jawaban.

The following dialog is for questions 1 to 4.

Adelia : what do you think about this action figure?
Dipta : amazings! It looks so real.
Adelia : thanks
Dipta : by the way, where did you buy it?
Adelia : I didn`t buy this. I made it?
Dipta : what? Did you make it yourself?
Adelia : yes, I did
Dipta : It`s unbelievable! Where did you learn to make such a handicraft?
Adelia : I learned it at cosmo-figure school, I`ve learned a lot of things there.
Dipta : I believe you can get a lot of money from your expertise.
Adelia : I hope so.

1. what is the dialog about?
A. A smart girls
B. B craft school
C. A beautiful action figure
D. extracurricular practices
E. A girl and her craft teacther.
The answer : C. A beautiful action figure

2. Dipta says, “Amazig! It looks so real.” What does he express?
A. He expresses a surprise
B. He gives a suggestion
C. He provides information
D. He provides a opinion
E. He agress with delia`s idea
The answer : D. He provides a opinion

3. from the dialog, we can conclude that
A. Delia acts as an action figure
B. Delia is very good at making crafts
C. Dipta learns to make crafts
D. Dipta gets a lot of money from his expertise
E. Delia and Dipta study at Cosmo-figure school
The answer : E. Delia and Dipta study at Cosmo-figure school

4. What sentence in the dialog shows one`s thought?
A. I didn`t buy this
B. Did you make it yourself?
C. I`ve learned a lot of things three.
D. Where did you learn to make such a handicraft?
E. I belive you can get a lot of money from your expertise.
The answer : B. Did you make it yourself?

The following dialog is for questions 5 to 7
Dea : are you alright, ver? Your hands are trembling.
Vera : I feel cold
Dea : I think you should go to the clinic. You look pale and weak. Let me take you there.
Vera : it`s no need, I`ll get a glass of hot tea and I`ll be alright.
Dea : let me get it for you
Vera : thanks, I`ll stay inside the room.

5. what does Dea Suggest?
A. Vera go to the clinic
B. She stay inside the room
C. Vera drink a glass of hot tea
D. She get Vera a glass of water.
E. Vera shake her cold hands
The answer : E. Vera shake her cold hands

6. What happens to vera
A. She gets a fever
B. her body is shaking
C. She is very thirsty
D. She has a sore throat
E. She feels unwell
The answer : C. She is very thirsty

7. Dea will after the dialog/
A. drink a glass of hot tea
B. take a glass of hot tea
C. take vera to the clinic
D. get vera medicine
E. stay inside the room
The answer : A. drink a glass of hot tea

The following dialog is for questions 8 to 10

Sita : Hi, gung, where are you going?
Agung : Hi, sita, I`m going to a grocery to buy vegetables and spices
Sita : you buy vegetables and spices? Cool!
Agung : why are you surprised? I always do this. You know, I love helping my mom cook.
Sita : I really appreciate it. I think boys should learn how to cook.
Agung : right, you know what? In my experience, by being able to cook, as I can cook my food as I wish.
Sita : great! That`s what I like about you. You always do what you want to do, no matter what people say.

8. where does the dialog occur?
A. In a grocery
B. at agung`s house
C. at school
D. on the street
E. at sita`s house
The answer : B. at agung`s house

9. what does sita think about agung`s habits when at home?
A. she really appreciates it
B. she doesn`t feel it is special
C. she wants to learn how to cook too
D. she understands agung`s hobby
E. she wants to taste agung`s food
The answer : C. she wants to learn how to cook too

10. what can we learn from the dialog?
A. just do what we want to do.
B. we must respect people`s choices
C. we must be independent
D. cooking activities are benefial
E. let`s do our tasks seriously.
The answer : D. cooking activities are benefial

Kategori
Artikel selanjutnya

Loading...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *