Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Beserta Jawaban 200 Soal


Download Soal docx

Selamat datang di blog azzahra official, pada kesempatan kali ini saya akan berbagi Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Beserta Jawaban dengan jumlah 200 Soal

The following text is for questions 1 to 4
The Proud Rose
Once upon a time there was a rose who was very proud of its beautiful looks.Its only dissapointment was that it grew next to an ugly cactus.Everyday, the rose would insult the cactus on its looks while the cactus stayed uiet.All the other plants in the garden tried to make the rose see sense, but it was too swayed by its own good looks.
One summer, the well in the garden grew dry and there was no water for the plants.The rose began to wilt.It saw a sparrow dip its beak into the cactus for some water.Though ashamed, the rose asked the cactus if it could have some water too.The cactus readily agreed and they both got through the tough summer as friends.

1.What is the story about?
A. A.Two different, but special plants.
B. A beautiful, but arrogant rose.
C. Two plants in a beautiful garden.
D. A beautiful rose and ugly cactus.
Jawaban : D

2.From the story, we know that the cactus was…..
A. Brave
B. Wise
C. Patient
D. Humble
Jawaban : C

3.The rose ignored other plants advice to change its attitude because….
A. it believed it was the prettiest
B. it could change others to do so
C. it thought that it was right
D. it didn’t trust other plants
Jawaban : A

4.What can you learn from the story?
A. Don’t allow others influence your life.
B. Never judge the others by the way they look.
C. Respect others and they may respect you either.
D. Don’t let anyone underestimate you because of your looks.
Jawaban : B

The following text is for questions 6 to 9.
Once upon a time an owl and a pigeon met and talked.
“There are more owls than pigeons,”said owl.
“No way,”said pigeon,”There are many more pigeons.”
“Let’s count!”answered owl,”We will meet in the big woods a week from today.”
On that day, the owls came first.The trees where full of them.The owls laughed and said,”Oowah-wah-wah!”
Soon they heard a loud roar from the sky.Pigeons were coming from everywher! The owls could not believe there could be so many pigeons. They sat there moving their heads back and forth staring with wide eyes.
The owls stared so long and hard at the pigeons that their eyes just stayed that way.Then, one by one the owls took off, fled into the sky.
In the meantime, the pigeons were shouting to each other, celebrating their victory. Since then, owls have always travelled at night when the pigeons are asleep.

5. The writer’s purpose of writing the text is….
A. to entertain the readers
B. to describe owls and pigeons
C. to relate the writer’s experience
D. to explain how owls have big, flat eyes
Jawaban : A

6.Why were the owls laughing when they first arrived?
A. They were making jokes about the pigeons.
B. They were telling foolish stories about the pigeons.
C. They were sure they would outnumber the pigeons.
D. They were talking about how ugly the pigeons were.
Jawaban : C

7.Why were the owls staring at the pigeons?
A. They were affraid that the pigeons would attack them.
B. They were shocked there were so many pigeons.
C. They’d like to count the number of all the pigeons.
D. They wanted to scare the pigeons by acting wicked.
Jawaban : B

8.What can we learn from the story?
A. Boasting will do more harm to others.
B. friendship is very easy to build.
C. we can do anything if we are together.
D. Being too pround does not make us noble.
Jawaban : D

The following text is for questions 9 to
May I have your attention,please?
Before we leave the class, I just want to remind you that we will performa simple drama in the English class tomorow. Please be prepared. I’m sure you have practiced a lot. Don’t forget to collect the recordings of the drama which you have played at home. Please store the recordings in a USB stick and then transfer them into our teacher’s computer. Thank you for listening.

9.Who do you think presents the announcement?
A. A school staff.
B. The headmaster.
C. A class captain.
D. An English teacher.
Jawaban : C

10.What will be held in the English class tomorrow?
A. A debate.
B. A writing contest.
C. A speech contest.
D. A drama show.
Jawaban : D

11.What should the students do according to the announcement?
A. Bring a USB stick.
B. Practice playing a drama.
C. Write a drama transcript.
D. Prepare themselves well.
Jawaban : D

12.”Don’t forget to collect the recordings of the drama which you have played at home.”
What is the closest meaning of the underline word?
A. Leave
B. Choose
C. Submit
D. Check
Jawaban : C

The following text is for questions 13 to 15.
Ladies and gentlemen, in a few minutes Mutiara Selatan will be arriving in Madiun. To all passengers who end the trip in Madiun, please prepare your belongings. We remind you to stay in your seats until the train stops.Thank you for using our services and see you on the next trip.

13.Where do you hear the announcement?
A. At a railway station.
B. On a train.
C. On a plane.
D. In a market.
Jawaban : B

14.The passengers have to stay in their seats because….
A. They may fall when the vehicle stops
B. They should keep their belongings
C. They vehicle will stop immediately
D. They should listen to the announcement
Jawaban : A

15.”To all passengers who end the trip in Madiun, please prepare your belongings.”
The underline word can be replaced by….
A.Schedules
B.Ticked
C.Properties
D.Decisions
Jawaban : C

The following text is for questions 16 to 18.
Dear Mrs. Stefani,
I’d like to remind you that you will have a meeting with a client at 1 p.m sharp. I have prepared all the documents you need. Thank you

16.What is the purpose of the text?
A. To give information
B. To give an opinion
C. To invite somone
D. To notice someone
Jawaban : D

17.What should Mrs. Stefani do after receiving the message?
A. Prepare the documents needed
B. Reschedule the meeting
C. Check the documents
D. Fetch the client
Jawaban : C

18.When will the meeting be held?
A. In the morning
B. At noon
C. In the afternoon
D. In the evening
Jawaban : C

The following text is for questions 19 to 20
Happy birthday, Ganang!
I wish you good health, happines and success in the years to come.

19.The purpose of the text is to congratulate someone on his….
A. Success
B. Graduation
C. Birthday
D. Achievement
Jawaban : C

20.The speaker wishes for Ganang’s….
A. Luck
B. Joy
C. Test
D. Wealth
Jawaban : B

The following text is for questions 21 to 24.
Nanda, please ensure that the gas stove and the tap are already off. Lock the door before you leave. Carelessness will cause tears.
Arsy

21.Where would Nanda read this message?
A. On his room door.
B. On a stove.
C. In a bathroom.
D. At the front gate
Jawaban : A

22.What should Nanda do after reading the message?
A. Leave the house
B. Turn off the water tab
C. Unlock the front door
D. use the stove
Jawaban : B

23.What can we conclude from the text?
A. Use a spare key to lock the house
B. Never use a gas stove unattended
C. Leave the house in a safe condition
D. Do everything carelessly
Jawaban : C

24.”Lock the door before you leave”
What is the similar meaning of the underlined word?
A. Stay
B. Contack
C. Arrive
D. Go
Jawaban : D

LIHAT JUGA : Soal Bahasa Ingris Kelas 9 dan Jawaban

The following text is for questions 25 to 27.
Vita, remember to wear you scout uniform. Tomorrow is Scout Day. We will hold a ceremony.
Ika

25.Who sends the messege?
A. Vita’s mother
B. Vita’s neighbour
C. Vita’s classmate
D. Vita’s father
Jawaban : C

26.The students should wear scout uniforms because….
A. Tomorrow is Monday
B. They will go camping
C. They remember Scout Day
D. Tomorrow is Scout Day

27. “Vita, remember to wear your scout uniform.”
What is the similar meaning ‘remember’?
A. Keep in mind
B. Run after
C. Stay calm
D. Give a hand

The following text is for questions 28 to 31.
Last week my friend and I were bored after two weeks of holidays, so we rode our bicycles to a beach, which is only five kilometres from where we live.
When we arrived at the beach, we were surprised to see only a few visitors there. After having a quick dip in the ocean, which was really cold, we realised why there were not many people there. It was also quite windy.
After we bought several hot chips at the take-away store nearby, we rode our bicycles down the beach for a while, on the hard, damp part of the sand. We had the wind behind us. Unwittingly, we were many miles down the beach.
Before we made the long trip back we decided to paddle our feet in the water for a while, and then sit down for a rest. While we were sitting on the beach, just chatting, we realised that all the way back we would be riding into the stromg wind.
When we finnaly arrived home, we were both tottally exhausted!.

28.The text mainly tells us about….
A. The situation at the beach
B. The writer and his friend’s reason to a beach
C. The writer and his friend’s long holiday
D. The writer and his friend’s vacation at a beach
Jawaban : D

29.At that time the beach was…
A. Quiet
B. Sunny
C. Crowded
D. Very clean
Jawaban : A

30.From the text it can be concluded that….
A. The water of the beach is quite warm
B. The beach is very close to the writer’s house
C. The writer felt tired because of cycling hard
D. There was no food stall opened at the moment
Jawaban : C

31.People rarely went to the beach … the water was very cold.
A. So
B. But
C. And
D. Since
Jawaban : D

The following text is for questions 32 to 33.
Dear Anna,
CONGRATULATIONS! I know you must be very happy knowing that more than 5 thousands people have watched your animation film in the internet. May the achievement continue to inspire you in the years ahead.
Jessy

32.What is Jessy’s intention to write the text?
A. To praise Anna for her succes
B. To inspire Anna to reach her goal
C. To share his happines with Anna
D. To support Anna to create animation films
Jawaban : A

33.”May the acievement continue to inspire you in the years ahead.”
We can infer from this statement that Jessy hopes Anna….
A. Stay creative
B. Always be happy
C. Become a better animator
D. Keep on success in the future
Jawaban : D

The following text is for questions 34 to 36
YOU ARE INVITED
In the celebration of Kartini Day, our school will hold poetry reciter in2018. There will also be a drama performance played by Teater Muda asthe winner of the 2018 National Drama Competition.
We invite all students to watch the performances which will be held at the basketball court on Saturday, 20th April 2018 at 7 p.m.
Please contact your class captain to get the tickets. Each ticket will include in a lucky draw.
Feirina
OSIS Chairperson

34.Why does the school publish the invitation?
A. To learn how to recite poems
B. To meet and greet Teater Muda
C. To participate in a drama performance
D. To enjoy a poetry recitation and drama performance
Jawaban 😀

35.The studentsare interested in attending the event because they…
A. Want to talk with Nirina
B. May get a prize
C. Need to contact Feirina
D. Get tickets for free
Jawaban :B

36.”We invite all students to watch the performances….”
The underlined word is closest in meaning to….
A. See
B. Meet
C. Join
D. Contact
Jawaban : A

The following text is for questions 37 and 38.
Dear Jelita,
I just want to remind you to bring old newspapers and sticks from a coconut leave tomorrow. I’ll bring glue and clockwork. Let’s finish our assignment to make a clock from old newspapers after school. The following day is the due date.
Ita

37.What is Ita’s intention to write the text?
A. To inform Jelita about their task
B. To suggest her opoinion about the task
C. To remind Jelita about their task
D. To invite Jelita to meet after school
Jawaban : C

38.Why do the girls want to complete their task tomorrow?
A. They still have much time to finish it
B. The due date is at arround the corner
C. The craft is difficult to be finished
D. They need many old newspapers
Jawaban : B

The following text is for questions 39 to 41.
Kedai Bu Susi
Just opened Kedai Bu Susi! Serve curry and various menu, just arround your houses. The menu changes every day, except curry. Also avaible various fried side dishes: tempeh, tofu, fish, sausages, egg rolls and many more.
The delicacy and cleanliness of the dishes is guaranteed!.
Affordable prices.
We open at 5 A.M UP TO 3 p.m everyday we don’t have holidays!
We are ready to deliver your order.just contact 08123456789000 or follow us on kedai susi_lezat

39. we do people like to eat at the food stall?
A. It is clean and spacious.
B. They love fried food
C. It serves delicious food
D. It only serves curry
Jawaban : C

40. “We don’t have holidays!”
What does the statement mean?
A. They stop working on holidays
B. They enjoys the holidays
C. The food stall is open 24 hours
D. The food stall is open every day
Jawaban : D

41.”Affordable prices”
Whwt does ‘Affordable’ mean?
A. Costly
B. Various
C. Countless
D. D.Inexpensive
Jawaban : D

The following text is for questions 42 to 44.
Announcement
The bicycle shed for the students is under constructions.
For a while students are allowed to park their bicycles in front of their respective classes.
Keep in mind. Park your bicycles accordingly. Please lock your bicycles.

42.Where do you read the text?
A. On the school’s announcement board
B. In the teacher’s office
C. At the school canteen
D. In the headmaster’s room
Jawaban : A

43.What should the students do after reading the text?
A. Keep an eye on their bicycles
B. Park their bicycles properly
C. Park their bicycles at the alley
D. Leave their bicycles at home
Jawaban : B

44.Which words in the text have the same meaning as ‘remember’?
A. Park accordingly
B. Allowed to park
C. Under constructions
D. Keep in mind
Jawaban : D

The following text is for questions 45 to 47.
Joe came home from work and opened his mailbox. In his mailbox he found a yellow bottle of soap-soap for washing dishes. The dish soap was a free sample from a soap company. The company mailed small bottles of soap with a little lemon juice in it. The company wanted people to try it.
Joe looked at his free bottle of soap. There was a picture of two lemons on the label. Over the lemons were the words “With Real Lemon Juice.”

45.What is the purpose in writing the text?
A. To relate Joe’s fatal experience
B. To relate Joe’s exciting experience
C. To describe a certain bottle of soap
D. To describs lemon juice in general
Jawaban : A

46.Why did people mistakenly use the soap?
A. They were too excited to get free items
B. There were the pictures of two oranges
C. The product mentioned the content clearly
D. People didn’t read the words over the picture carefully
Jawaban : D

47.What can we learn from the story?
A. Be happy for free items
B. Check a letter box regularly
C. Read labels carefully
D. Use a product accordingly
Jawaban : C

The following text is for questions 48 to 50.
Mrs. Riani is a dentist. She wears a veil and has bright eyes, a nice smile and soft voice. She always greets her patients warmly and asks them to shit in a big cheir.
When examining her patients, she wears a mask and gloves. She makes the chair go back and asks the patients to open their mouths widely. She uses a bright light to help her see inside the mouth. After figuring out the problems, she writes presciptions. She usually asks her patients to return in a week.

48. The write’s intention to write the text is ….
A. To describe what a dentist is
B. To relate his/her experience
C. To tell how to cure a toothache
D. To describe Mrs. Riani
Jawaban : D

49. Mrs. Riani makes the chair the back in order to…
A. Relieve the patient’s pain
B. Make the patient feel comfortable
C. Ease her see inside the patient’s mouth
D. Help her reach the patient’s mouth
Jawaban : C

50. The writer describes Mrs. Riani as a …. person.
A. A. Serious
B. Helpful
C. Wise
D. Friendly
Jawaban : D

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *