Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Beserta Jawaban 200 Soal


Download contoh Soal Part 3 DISINI

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Beserta Jawaban 200 Soal

101. Where does the family go in the second day?
A. Stay home
B. Malioboro street
C. Jogja City Mall
D. Hartono Mall
Jawaban : b

102. The true statement based on the text is?
A. The writer went to her grandmother’s house the days after her sister’s gradution.
B. The writer just stays home in the first day in Jogja.
C. The writer’s sister was busy choosing some merchandise.
D. The writer has two sisters.
Jawaban : b

103. “… which is 5 minutes away by foot to Malioboro street. (paragraph 1).
The underlined word means?
A. Walking to Malioboro street
B. Riding bicycle takes 5 minutes to Malioboro street
C. You need 1 minute by bus
D. Run to Malioboro street
Jawaban : a

104. What is the appropriate title for the text?
A. The Goose
B. The Jealous Hen
C. The Greedy Farmer
D. The Pursuit of Golden Eggs
Jawaban : b

105. What is the main idea of paragraph 3?
A. The hen was grateful because of her luck
B. The goose laid more eggs
C. The farmer butchered the hen
D. The hen was jealous with the goose
Jawaban : a

106. Which of the following statement is NOT mentioned in the text?
A. The goose was dead in the end.
B. The farmer always feed the goose the best food.
C. The goose was the farmer’s favorite.
D. The hen never felt unlucky.
Jawaban : d

“Then, he captured the goose, took her to his home, and butchered her.”
107. What is the closest meaning of the underlined word?
A. Intimidated
B. Fed
C. Cared
D. Slaughtered
Jawaban : d

“The Most Treasured Name in Perfume.”
108. What is the meaning of the underlined phrase?
A. Most valuable
B. Most expensive
C. Most helpful
D. Most desired
Jawaban : a

109. What is the text about?
A. A swimming competition
B. School’s swimming club
C. The benefits of swimming
D. Recruitmen for swimmers
Jawaban : d

110. Who might issue the text?
A. The school head master
B. Bella from class VIIIB
C. The swimming club’s caption
D. A member of the swimming club
Jawaban : c

111. What should interested students do to join?
A. Contact Bella soon
B. Take a selection test
C. Fill in the registration for
D. Practice swimming regularly
Jawaban : c

112.The text is written…
A. To introduce herself to the receiver
B. To consult about her son’s studies
C. To ask about her son’s achievement
D. To inform about her son’s performance
Jawaban : b

113. From the text, we know that Mr.Nayaka…..
A. Is a math teacher
B. Works as a counselor
C. Knows Adrian’s mother
D. Is Adrian’s class teacher
Jawaban : a

The following text is questions
To:All the students
Due to yesterday’s laboratory fire accident,the laboratory area has become unsafe.the chemical spillage might be harmful for our respiratory systems.therefore,you are prohibited to be near the laboratory area under allcircumstances until further notification.Thank you.
Headmaster

114. What is the text about?
A. A fire accident.
B. Students’ prohibition.
C. Dangerous chemicals.
D. A laboratory reconstruction.
Jawaban : b

115. What should the readers do according to the text?
A. Stay away from the laboratory.
B. Warn others about the laboratory
C. Help prevent more fire accidents.
D. Clean the chemicals from the laboratory.
Jawaban : a

116. Why does the laboratory area become unsafe?
A. The laboratory is fragile because of the fire.
B. The chemicals might harm the students
C. The ashes can make the students’ uniforms dirty.
D. The students can hurt themselves from the rubbles.
Jawaban : b

The following text is for questions 117-118!
Dear Miko
Dera is turning 15 now
Let’s share fun and joy at her
Birthday Party
On Sunday, 9 a.m. – till end
20th January 2019
At Mutiara Restaurant, Jl. Anggrek no. 56
Regrets only to Danu ( Call/WA 08744455556663 ).
By 14th January 2019

117. What is the writer’s intention of writing the text?
A. To share fun and joy at a party
B. To inform the location of the party
C. To invite Miko to attend Dera’s party
D. To ask Miko to come to Jl. Anggrek
Jawaban : c

118. Suppose Miko cannot attend the party. What should he do after receiving the invitation?
A. Meet Dera at Mutiara Restaurant
B. Visit Dera’s house on her birthday
C. Text Danu after 14th January 2019
D. Call Danu before 14th January 2019
Jawaban : d

119. what is the writer’s purpose to write the text?
A. To get attention from her roommate
B. To show her gratitude to her roommate
C. To make readers impressed by her roommate
D. To make readers know her roommate’s characters
Jawaban : d

120. Why does the writer like to share her problem with Chintya?
A. Chintya has a good personality
B. Chintya understands her well
C. Chintya always gives her a good solution
D. She doesn’t have a good friend like Chintya
Jawaban : c

121. The writer can tell readers about Chintya’s characters precisely because…..
A. They share one room together
B. Chintya is the writer’s classmate
C. She is fond of Chintya’s characters
D. They always do everything together
Jawaban : a

122. We can infer that Chintya wants to be a….when she grows up.
A. Writer
B. Singer
C. Dancer
D. Actress
Jawaban : b

The following text is for questions 123-126!
A wealthy businessman worried about his son’s bad habits’ so he sought counsel from a wise, old man. The old man met the man’s son and took him out for a stroll. They walked into the woods, and the old man showed the boy a small sapling and asked him to pull it out. The boy did so with ease, and they walked on.
The old man then asked the boy to pull out a small plant. The boy did that too, with a little effort. As they walked, the old man asked the boy to pullout the bush, which he did. The next was a small tree, which the child hadto struggle a lot to pull out. Finally, the old man showed him a bigger treeandasked the child to pull it out. The child failed to pull it out even after trying several times, in different ways.
The old man looked at the boy, smiled and said, “ so is the case with habits, good or bad “.

123. The businessman worried about his son because he..
A. Was spoiled
B. Was unlucky
C. Behaved badly
D. Disobeyed his parents
Jawaban : c

124. Why do you think the boy failed to pull out a bigger tree?
A. It was a big challenge
B. He had done his best
C. The tree roots had settled deeply
D. The tree had a thin but strong stem
Jawaban : c

125. What can we learn from the story?
A. It is best to do everything with great efforts
B. It is hard to get rid of permanent bad habits
C. There will be many problems in human’s life
D. Nobody can change our bad habits if we don’t change them
Jawaban : b

126. “ The child failed to pull it out ….”(paragraph 2)What does the underlined word refer to?
A. Bushes
B. A sapling
C. A small tree
D. A bigger tree
Jawaban : d

The following text is for questions 127 to 129.
melisa is Anggita’s best friend. Although they sit in different classes. Theyare best friends. Melisa is very friendly and intelligent. She is also a responsible person. As the captain of her class, the teachers trust her with many important tasks. She always does her work well. Her favorite subject isEnglish. She is able to speak English fluently

127. The teachers like Melisa….she always does her work very well.
A. So
B. Before
C. Because
D. Although
Jawaban : c

128. Melisa is smart. She … speak English fluently
A. Can
B. Will
C. May
D. Should
Jawaban : a

129. Melisa… as the class captain
A. Appoints
B. Appointed
C. Is appointed
D. Are appointed
Jawaban : c

The following text is for questions 130 to 132
ANNOUNCEMENT
To all students of SMP Persatuan Jakarta.
To motivate students to learn English, the studentboard will hold some interesting programs –storytelling, speech and singing contests. These contests will be held on January 3rd, 2015 and at classroom 9A,9B, and 9C respectively. The topics of the speeches and stories as well as the titles of the songs are available two weeks before the contests. Each class is required to send one female students and one male student as the representatives to join each contest.
Further information and registration? Contact Rendy (secretary of the board) at 08179436652

130. The text is written to…..
A. Explain to the readers about how to join a story telling competition
B. Ask the readers to advertise a story telling competition
C. Inform the readers about a story telling competition
D. Tell the readers about the prizes for the winners
Jawaban : d

131. What programs will be held by the student board?
A. student’s motivation program and singing contest
B. learning English together and speech contest
C. the best class and the story telling contest
D. storytelling, speech and singing contests
Jawaban : d

132. From the text we know that…will join the contest.
A. Only good students of the school
B. All students of SMP Persatuan
C. Several students of each class
D. The student’s of other school
Jawaban : c

133…..
A. Very
B. About
C. Really
D. Exactly
Jawaban : b

134…..
A. Fragrance
B. Flavor
C. Colour
D. Size
Jawaban : c

135. …..
A. Divides
B. Uncover
C. Removes
D. Surrounds
Jawaban : d

136. Arrange these words or phrases into a good sentence.
Dominant – are – they – considered – as –
anything –
1 2 3 4 5 6
Komodo – dragons – cat – predators – almost
7 8 9 10
A. 7 – 2 – 4 – 1 – 9 – 5 – 3 – 8 – 10 – 6
B. 7 – 8 – 6 – 10 – 5 – 3 – 2 – 4 – 9 – 1
C. 7 – 2 – 4 – 8 – 10 – 6 – 5 – 3 – 1 – 9
D. 7 – 8 – 10 – 6 – 5 – 3 – 2 – 4 – 1 –
Jawaban : a

137. Arrange these words or phrases into a good sentence.
An – has – the – developed – centre – small – into
1 2 3 4 5 6 7
Town – industrial
8 9

A. 3 – 4 – 5 – 4 – 7 – 2 – 1 – 6 – 9
B. 3 – 6 – 8 – 2 – 4 – 7 – 1- 9 – 5
C. 1 – 9 – 2 – 4 – 7 – 3 – 5 – 6 – 9
D. 1 – 9 – 2 – 4 – 7 – 3 – 5 – 6 – 8
Jawaban : b

138. The following text is for questions 14 to 16.
Hi…boy! How have you been keeping so far? Concerning our English task, I have the information that our group was just asked to demonstrate the procedure of making certain food. Then we should perform in class next week. Real things and equipment are needed to support our performance.
Let’s meet at my house at 4 pm tomorrow. Please tell Dian and Yusuf to be on time. We have to decide what kind of food we will make. We should also prepare the equipment needed.
Wisnu
Wisnu writes the text in order to….
A. Inform wakhid what they should do and prepare with the English task
B. Tell wakhid about the members of the group in doing the English task.
C. Ask wakhid to demonstrate how to make certain food in the class
D. Remind wakhid about the deadline of submitting the English task.
Jawaban : b

139. what will the group mainly discuss the metting?
A. The date of performing the task
B. The way they perform in the class
C. The deadline of preparing the task
D. The kind of food they want to choose
Jawaban : d

Dear Raisha,
Please for give me. I can’n go with you to visit mieke at the hospital this afternoon. My father asked me to fetch my aunt. Her train will be arriving at 3 PM please pass my regards to mieke. My she recouver soon. Thanks
Denis
140. Why does denis apologise to raisha?

A. He will fetch his father
B. He has not time to visit mieke
C. He cancels their appointmen
D. He will arrive latte at the hospital
Jawaban : c

141. Where will denis be this afternoon?
A. At home
B. At hospital
C. At mieke’s house
D. At a railway station
Jawaban : d

Announcement
To facilitate our customers with better service, we provide online banking service. Whit online banking, you can do transactions anytime and anywhere they have access to the internet. You can check the account balances, make transfers, do payment and much more. Off course, it will make your rife easier.
For more information, please contact our customer service officers.
142. What do the customer need to use the fasilitation?
A. A credit card
B. An account book
C. An internet access
D. A sum of money
Jawaban : c

143. Where can you read the announcement?
A. At school
B. In a bank
C. In a town park
D. In a shopping mall
Jawaban : b

144. What will the interested people probably do after reading the announcement?
A. Browse the internet
B. Buy a new smart phone
C. Find an access to the internet
D. Contact the customer service officer
Jawaban : d

Dear Mrs. prita,
You teach us knowledge an skill.
You give us love and affection.
You show us right and wrong.
You are like a light in the dark.
Thank you for everything
Happy teacher’s day
Best wishes,
Your ninth grade students

145. Why do the ninth grade students write the text ?
A. Mrs. Prita is their best teacher
B. They want to praise Mrs. Prita
C. Mrs. Prita is affectionate and smart
D. They want to congratulate Mrs. Prita’s achievement
Jawaban : b

146. What positive value do the students show bye writing the text?
A. Honesty
B. Generosity
C. Appreciation
D. Togetherness
Jawaban : c

Dear parents of the ninth grade students,
We would like you to attend the teacher and parents’ meeting.
Day/date : Saturday, 5th January 2018
Time : 9.30 AM – 11.30 AM
Place : school hall
Agenda : – review on the students progress
Strategy to succeed the national examination
Due to the importance of the meeting, you are expected to come on time.
Please contact your children’s class teachers for
Your absence.
Endah setyawati
headmistress

147. What is the purpose of the text?
A. To tell parents about their children’s studies
B. To invite the students parents to attend a meeting
C. To persuade the students parents to attend a meeting
D. To give information about a teacher and parents meeting
Jawaban : b

148. The meeting is important for parents because they will…
A. Meet teacher and other parents
B. Consult teacher about their children
C. Solve problems faced by their children
D. Discuss their children studying progress
Jawaban : d

149. If parents arrive at 11 AM, they…
A. Would miss several agenda
B. Would be forbidden to join the meeting
C. Would miss a chance to meet the teacher
D. Should ask the headmistress permission to join
Jawaban : a
Attention, please!
According to the new rule in our country, all children should have identity cards. The cards can be used as a requirement to continue their studies. Along with that, our school has a program that will help you get identity cards. It is especially aimed at the ninth grade students. Please hand in the copy of birth certificate, copy of family card and photographs to your class teacher.

150. Why should the students submit their birth certificates family cards and photographs ?
A. To get scholarships
B. To continue their studies
C. To make their identity cards
D. To receive the student numbers
Jawaban : c

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *